Filmer från slutseminariet i mars

Den 13 mars hade vi vårt slutseminarium för den studiegrupp om Det Digitala Samhället vi hållit på Pufendorfinstitutet under hösten 2013 – vintern 2013. Seminariet modererades av journalisten Andreas Ekström och efter en kort introduktion av mig (Stefan Larsson) och Per Runeson så hölls 5 kortare presentationer från de seminarier som vi haft. Slutseminariet avslutades med en paneldebatt.

Seminariet filmades och häromdagen släpptes klippen på youtube. Först, introduktionen:

I den efterföljande första presentationen snackade jag om konceptuell förändring och teknologisk utveckling, baserat på seminariet där jag, Robert Willim och Sara Kjellberg presenterade.

I den andra presentationen presenterade Per Runeson kring Tillit, säkerhet och integritet i det digitala samhället. Presentationen baserades på motsvarande seminarium som hölls av Per, Björn Regnell, Ben Smeets och mig.

Den tredje presentationen hölls av Thore Husfeldt, där han fokuserade delaktighet i den digitala verkligheten baserat på seminariet om ’informationssegregering’ där Thore, Jutta Haider, Britt Östlund, Philip Young och Carsten Schürmann pratade.

I den fjärde presentationen presenterade Tobias Olsson från seminariet om arbetslivets förändring där, utöver Tobias, även Håkan Hydén, Britt Östlund, Carita Håkansson och Inger Arvidsson presenterade.

Den femte och sista presentationen handlade om juridik och normer i relation till digitalisering, och Jonas Ledendal presenterade, med fokus på öppna data.

Publicerad i Algoritmer, Arbetsliv i förändring, art probe, Belastningsskador, Filterbubbla, Funktionshinder och arbete, Law as code, Legitimacy, metafor, Normer, Press, Rätten, Samhällsförändring, Sem 2, Sem 3, Sem 4, Sem 5, Sem 6, Trust, User generated content, vetenskapsblogg
En kommentar på “Filmer från slutseminariet i mars
  1. Hans-Georg Rothstein skriver:

    Algoritmer hör FRAMTIDEN till!

Lämna ett svar

Det digitala samhället
Det digitala samhället är en ett fönster på nätet för den forskargrupp om digitala frågor som leds av Per Runeson och Stefan Larsson och huserar på det s.k. Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet. Gällande forskningstema handlar om Tillit i det digitala och inkluderar 10 forskare från 5 fakulteter. Läs mer i flikarna i bloggen.
Twitter