Media, presslänkar och bilder

Som man kan se här så släppte vi en rapport i anslutning till att vi hade det avslutande seminariet i vår studiegrupp om Det digitala samhället på Pufendorfinstitutet. Här hittar man rapporten som pdf. Som man kunde läsa i kalendariet så samlade vi den 13 mars 2013 ihop våra 6 seminarier med 17 forskare från 6 fakulteter och körde en avskalad kortversion med avslutande panelsamtal lett av journalisten och författaren Andreas Ekström.

Seminariet filmades och kan komma sändas på UR, kunskapskanalen. Vi säger såklart till när det kommer. I korthet handlade det om (länkar till bloggens summeringar av tidigare seminarier):

13.20-13.40 Metaforer och konceptuell förändring (Stefan Larsson)
13.40-14.00 Tillit, säkerhet och integritet (Per Runeson)
14.00-14.20 Informationssegregering / Delaktighet i det digitala (Thore Husfeldt)
14.20-14.40 Arbetsliv i förändring (Tobias Olsson)
14.40-15.00 Normer och lagstiftning (Jonas Ledendal)

15.15-16.00 Panelsamtal (Björn Regnell, Ulf Maunsbach, Sara Kjellberg, Stefan Larsson, Per Runeson – Andreas Ekström)

 

Press
Vetenskapsradion var på slutseminariet och lyssnade och intervjuade både Per Runeson, Stefan Larsson och Thore Husfeldt. Under rubriken ”Livet på internet påverkar samhället” tog man (14/3), man upp både gott och mindre gott med digitaliseringen. Lyssna här. Detta kom även med i Vetenskapsradions veckomagasin där Thore Husfeldt är med från ca 14:30 min.

En rätt lustig trendspaning kom även i P3s Tankesmedjan, som mån 18 mars snackar loss om en facebookstudie som gjorts av forskare från Cambridge. Och – HÄPP! – 03:50 in i snacket relateras till vår studie och tidigare radioinslag! (..som någon typ av urvaskad argumentation kring att övervakning i sig inte är dålig, utan beror på vem som gör det). Intressant inte minst utifrån aspekten hur vi när vi haft våra seminarier känt att vi bara skrapat på ytan i ett halvår, vilket vi kokade ihop till kvartspresentationer på slutseminariet, som sedan fick två minuter i ett radioinslag i Vetenskapsradion, vilket alltså summerades på 12 sekunder i trendspaningen i P3.

 

Övrigt:
Bloggen Filmpedagogerna lästipsar om vår rapport.

LUM skrev om oss i höstas (5/10, 2012).

KOM gjorde reklam om seminariet.

Rättssociologen om Vetenskapsradion, P1.

Framöver:
Per och Stefan kommer även att hålla i ett frukostseminarium 15 maj på samma tema på LTH, E: 2116 mellan 09:00 och 10:00.

 

Taggar:
Publicerad i Press
0 kommentarer på “Media, presslänkar och bilder
1 Pings/Trashbacks för "Media, presslänkar och bilder"

Lämna ett svar

Det digitala samhället
Det digitala samhället är en ett fönster på nätet för den forskargrupp om digitala frågor som leds av Per Runeson och Stefan Larsson och huserar på det s.k. Pufendorfinstitutet vid Lunds universitet. Gällande forskningstema handlar om Tillit i det digitala och inkluderar 10 forskare från 5 fakulteter. Läs mer i flikarna i bloggen.
Twitter